Thursday, 18 December 2008

Dedicated to AH

Tetiba lagu M.Nasir (duet with Yusnizar Hoessein) terngiang-ngiang kat telinga auntie. Tapi auntie 'dengar' different lyric. Here it is:

____________________________

DUA INSAN (VERSI ’SHREK’)

Bila kau kenyang ku gembira

Bila kau lapar ku rasa issshhhh

Bagai abang rindu mee mamak

Ku rindu pada nasi dagang emak


Mana saja abang landing

Ku kan tetap ikut baring
Walaupun bantal ku jauh
Namun perutmu ada ku tak jatuh


Chorus:

Bila saja barangan menimpa
Kerna cinta ada kau marah kejap ja
Hanya dikau dan tiny room kita

Membuat hidupku bagai dalam kereta


Biar misai berganti misai
Biar hensem-mu bertambah
Telah kukatakan padamu oh abang
Hanya ’badak outing’ dapat memisahkan



Jika kau tanya Dr Akbar

How can we get baby or two

Nanti jawabnya pada kita
Weight loss programme complete dulu


Ku persembahkan pada abang

Pasta olio kurang pedas
Kau terima sambil komplen
tapi habis juga sebesen



Chorus:

Bila saja kuhabiskan pizza

Kerna cinta ada kau tahan sahaja

Hanya dikau dan kamera
Membuat hidupku bagai takda pun takpa

Dua insan sedang bercinta
Dua insan berjanji setia
Telah kukatakan padamu oh abang

Hanya lauk udang dapat memisahkan

_______________________________

PS1: Yesterday and today have not been too kind to auntie but Allah sahaja tempat berserah dan Dia sahaja menentukan rezeki auntie, not some kind of half-baked professors.

PS2: Auntie had nice outing with AH today although orang sebelah menyebelah we all mungkin terjojol mata tengok satu couple yg share TWO half-chickens right before their eyes. (Tak habis pun, kena tapau one half. Tu la tamak and ordering while famished).

HAVE A GOOD COUNTDOWN TO END OF YEAR EVERYONE!


10 comments:

ms hart said...

Oh Ida! This is soooo funneeyyhh!!! Nevermind, biaq pi dgn those half-bakeds, ok?! Janji you are happy with AH and your GB friends! Take care my dear!

AUNTIDA said...

Tati, Thanks. I'm over being angry at the professors, half-baked or otherwise. Wasting energy jek. Baik i pi doa, mohon murah rezeki sepanjang zaman.

Anyways, the lyric tu sebagai balasan kat AH yg selalu mengkorupsi lirik lagu yg dia nyanyi kat i.

You take care, too, mon ami.

Fao said...

eh noraida (I tak pernah panggil you Ida la)...lagu M. Nasir ni I think lagu melayu yg paling feeling lah bagik I. Sampai sekrg I hapal....Houssam selalu tanya I tgh nyanyi lagu apa. Tapi kalau translate omputih dah tak jadik sementel la pulak.....anyway, half-baked professor sana ikut parti parti jugak ka macam kat UM? hek hek
Fao orang lama UM daaa...

AUNTIDA said...

Hi, Fao, you telah menambah bilangan org yg baca blog i kepada 11 orang (not at the same time la, coz maybe each of them baca 2 bulan sekali). Tenkiu, tenkiu for visiting.

Professor berparti politik tu kurang la (parti tupperware tak sure pulak) tapi adala beberapa kerat professor kangkung and helikopter. Tapi depa ni la yg selalu volunteer jadi evaluators utk naik pangkat junior staff coz depa can tunjuk power.

As i said, Allah tentukan rezeki kita, bukan depa.

Fao, cuba2 la translate lagu Melayu to French or Arabic for Houssam. Mungkin menjadi.

Take care.

getoffmyface said...

HA HA HA HA..."hanya badak outing yang dapat memisahkan"...tu part yang PALING gue suka..HA HA HA HA...u can never beat ME wahai AH...HA HA HA HA (evil laugh paling evil...:)

Dari lu makan hati ngan half-baked power-craze profesore kampongan kekangkongan of the universe, baik lu makan ayam tu perabih...:)

Kita akang ber-partee NEW YEARRRRR!! nanti kami kemas romah doulu nooooooo.......meanwhile, sila pikiaq menu cungggg.......

-che wang cung-

AUNTIDA said...

che wang, tolong suruh secretary lu bagi schedule lu pada secretary wa (as in e-mail sendiri). cannot trace where you are on which dates la now ni. nak plan item bersukaria.

Makbudak said...

How many funny bones you got my dear?

Anyway, that's good, anger management in order...biar tambah urat senyum dari urat monyok.

AUNTIDA said...

Thanks, Ha. Yes, laughter lines are worth it.

mamachupan said...

Ida, I beberapa kali tulis comment tapi tak keluar. Tak pe, cuba lagi kali ni. I siap nyanyi nyanyi lagu ni with your lyrics sebab nak get the feels.. hehehe..

Mentari, Hujan dan Pelangi said...

Kurangkan makan, nanti bertambahlah rezeki tu. You all should join gym ramai-ramai.