Friday, 21 August 2009

A RETURN

Gempak tak entry Auntie? Auntie sekarang berada di sebuah kedai kopi (yg tidak akan dinamakan kot2 la ada peminat serbu nanti) waiting for Sleepyhead aka Mushu habis mesyuarat supaya auntie boleh balik rumah dia.  Esok Auntie ada field work di sebuah kem tahanan latihan anak-anak muda negara.
Anyways, before Auntie update lebih lanjut hidup auntie yg blogless selama 2-3 bulan yg lepas ni, auntie nak ucapkan Selamat bertemu kembali la kepada sekerat-dua kerat kengkawan yg masih rajin try-try visit blog auntie ni utk tengok update walaupun depa semua cuma sepelaung-penyanyi-opera saja (ada tema ni!) dari diri auntie setiap hari. Ok, mungkin la ada kengkawan/ kaum kerabat yg dok dua-tiga pelaung jauhnya yg visit jugak blog Auntie dari semasa ke semasa. Auntie ucapkan terima kasih dan sorry morry kerana tak update. Auntie terpanggil utk update ni coz Auntie tengok tetiba blog Sleepyhead yg jauh lebih berkapang drpd blog Auntie tu di-update. Ini satu challenge ni. Walaupun update Sleepyhead tu ada udang galah thermidore di sebalik big, shiny stone!
Of course, a thousand things happened since the last time auntie updated. Auntie’s sabbatical leave came and went, auntie’s annual training for NAM countries’ participants was also successfully completed, many of auntie’s friends and relatives celebrated getting older and wiser, a few of us celebrated our anniversaries (of various types relationships), one or two of us acquired new family members (or were trying to), we make our annual prayers (the special ones, but we do the prayers for them everyday, anyway, I think) for our dearlies departed and sadly, sadly, a few people we know left us for a better place di sisi Ilahi.
Ok, auntie will do a sort of countdown of events since auntie last blogged.

 Family gathering in May
One of the reasons Auntie could not attend the 4-zero reunion other than because of work commitments (see last entry) was also because of planned family meeting in Kuantan right after Auntie’s training in KL in early May. Some pictures of family gathering:
Family meeting preceeded by Aiman’s Qatam Quran
 
Ajmal, the resident event photographer
Auntie and AH sharing rare couple-moments (J, ye ke?) in Kuantan. Muka auntie sungguh jongos (AH akan angguk vigorously).  Actually, ada satu lagi couple kat situ…
Eh, baru 4 tahun, sudah ala2 boring? Hehe, kidding! Of course, they are always lovey-dovey….except when they are competing for food!
Ok, itu saja dulu. Auntie akan recall events lain and put up pictures.
Selamat Berpuasa, everyone.

5 comments:

charmedwishes said...

your blog is so cool! please visit my blog, charmedwishes18.blogspot.com too, thanks!

mamachupan said...

Welcome back.. memang dah bosan asyik tengok tajuk sama saja.. hahahah..

ms hart said...

Here I am...from the dua-tiga-ratus-ribu-pelaung-suara-SOPRANO far...!!! ;-) Love that pix of far-from-jongos woman and her partner!

AUNTIDA said...

Tang, hehe, tapi tak tau akan update lagi ke tak!

AUNTIDA said...

Tati, tenkiu! Blogging is still in tapi ada hiatus je.