Saturday, 7 August 2010

6 yrs today

Kepada 2-3 kerat adik-beradik & kengkawan auntie yg kadang2 terpanggil nak visit blog ni lagi dgn harapan auntie akan update, tenkiu. Penantian u all berbaloi akhirnya. Hehehe.

No, it's not 6 yrs since auntie last update blog. It is actually Auntie's and Ogabang's 6th anniversary today. According to kalendar omputih. Kalendar Islam, tatau. Mungkin more. Auntie ingat nak ajak Ogabang go out for meals kat Eastin ke, kat TGIF ke (Ogabang's fav utk meal options yg lebih dari RM10.00 per serving) or ok la, kalau dia teringin and nak jugak...Hameediyah! But it turned out his Mak is not too well so we took her to clinic first and by the time habis kat clinic, not much options available for food that will serve both our hunger and Mak's yg perlukan soft food.  So, after hantar Mak balik, we went to Tesco to get one of her favourite moi (bubur nasi) kat Tesco.  Since we had not been to the Jelutong Tesco for some time, we didn't realise that the food court was under renovation so the other option is to get bubur ayam Pakcik Donald for orang sakit. But we didn't feel like getting anything for ourselves fr Pakcik Donald and Ogabang felt like ayam goreng Pakcik Uban so we had to content with a late brekkie/ early lunch at Pakcik Uban.

We had been staying in Brown Garden since Auntie's last trip. In the afternoon we packed and went home to Golf View.  Kat Golf View ada org not in good mood so auntie dah ready utk work up a temper kalau Ogabang continue with the dark mood. Nasib baik takde letupan2 yg terlalu kuat. By dinner time, everyone's calmed and Auntie made our fav pasta with some sausages fr Tassie (another entry sat lagi). After dinner and maghrib, sorang dok hujung sana, and sorang hujung sini. Apa lagi, mengadap FB (and in Auntie's case, blog today).  The total sum of our 6th annniversary (tak termasuk adegan yg mungkin berlaku 2.5 jam lagi... wei, don't be dirty minded, adegan yg dimaksudkan ialah basuh pinggan yg belum basuh lepas dinner sbb malas, tukar bedsheets, basuh baju and maybe annoy Ogabang supaya dia tak boleh tidur sebelum Auntie habis kerja2 tu).

Here are some defining moments six years ago:



Aki 'giving Auntie away' (with much relief!)


Auntie dok tunggu, in case Tok Imam buat chauvinistic remarks. Sure auntie akan keluar dan bagi lecture kat dia :).  BTW, make-up by Abg/ Kak Rusli. 

Sarung cincin. Nasib baik cincin muat lagi after a month from date of purchase coz we had so many meals out before wedding.

Happy Ogabang coz perut agak kenyang and bilik ada aircond

Padan muka kena cium


Wedding cake- no grand cake-cutting. With kids and family only.


Pelamin bidang terjun coz we didn't want to bersanding at first. Auntie was half persuaded a few days before wedding but didn't fancy any of the 'shop' ones. So Mak Lili came up with this. Thank you, Mak Lili, my bidang terjun wedding planner.

Ogabang didn't know he had to sit and take pictures on this pelamin. Kena paksa ngan new mum-in-law. Padan muka! And he refused to put his shoes on in the house coz he had used the shoes outside. We didn't have spare shoes for him. Suka hati kau la, Labu...

8 comments:

mamachupan said...

hahaha.. I paling nak gelak tang last line tuh, "suka hatilah ko lah Labu".. Allhamdulillah, 6 years and still no 'real' murder (walaupun banyak percubaan, hehe) Amin!

shilla66 said...

yg pasti ogabang makin gaban besarnya....

jom diet zack....

AUNTIDA said...

tang, dia tamau pakai kasut walaupun auntie i dok suruh. berani sungguh. pastu stokin ada lubang plak tu. nasib baik tak masuk dlm gambar

AUNTIDA said...

shills. ogabang sudah lose weight sikit tapi obini tak turun2. hopefully puasa akan turun sket.

Zach said...

Shill, sebenarnya baju tu jer over sizes, gua maintained!!! Lagi pon something wrong dengan lense kamera apek tu...!!!

shilla66 said...

wa skrg sudah ada kasut magik...
nanti kalau berjaya semua gang akan pakai kasut magik ni...

chu said...

HAppy 6th anniversay! waaaa sudah begitu lama kah since wa pi pinang lu untuk Ogabang? Fuyyoooo....

Selamat menempoh more liku-liku and bendoi-bendoi and bukit-bukau, landmines dan bermacam-macam mines lagi still comes out well.

Zach, jaga adikku ini dengan baik, OK! Kalu tak......Hmmm (den nak buek apa? Dio bosar dari den!!!!)

AUNTIDA said...

Noya, tenkiu kerana membelaku. Walaupung dia besaq dari lu, dia tatap tidak begitu berani so u boleh threaten apa2 kat dia.