Wednesday, 13 February 2008

Yang teringat dan teringin

Tajuk blog ni mungkin takde or mungkin ada kena mengena dengan apa yang auntie nak tulis. Tapi selepas that heavy stuff on promises, auntie has only happy thots to write.

Lagi sebulan auntie terpaksa menghadapi kenyataan bahawa tahun ini adalah tahun terakhir umur auntie ada angka 3 kat depan. Walaupun dari segi needs and wants, auntie rasa macam umuq 18, tapi dari segi biologi, dah mula la ada tanda2 macam umur 18 tahun tu dah lebih dari 18 tahun berlalu. Walau bagaimanapun, despite kemontelan dan ala2 susah nak berlari kejar pencuri, auntie masih bersyukur yang auntie still in reasonably good health and auntie harap this continues for many installments of 18years to come.

Oh, i rambled on again. Actually, posting ini adalah untuk dengan tidak segan silunya menyatakan hasrat dan keinginan auntie kepada bentuk2 present tertentu bila tiba masanya besday auntie. Walaupung bukan la auntie expect presents from anyone, tapi kalau ada yang bermurah hati tetapi tidak mempunyai masa untuk memikirkan apakah present yang sesoai untuk auntie, auntie hendak menyenangkan usaha mereka sikit.

So, auntie nak announce, the most craved prezzies for auntie this year are BOOKS (of the reading kind and not the gambling kind). There are several titles that auntie has been eying for and some of them have been available in Malaysian bookshops. If they are not, takpa la, just ignore them. So, these are some of the titles with pictures:



This is still hardcover but auntie excepts late prezzies if someone wants to wait for paperback



This can be replaced by any funny book (funny as in witty and not slapstick comedy)


(ditto)


This is about the lady who was raped by neighbouring community clan as payment for what is perceived to be socially taboo behaviour of her brother. I really want to read this.





All these academic titles are only if people can find them. I'm not hopeful about them because I don't think they are available in Malaysia


If people would like to give me other titles, I humbly accept. I am happy to accept any British chicklits and also to be surprised by good quality local titles (Malay or English). I'm game to try horror stories by Tunku Halim or more controversial Amir Muhammad's or Kam Raslan's recent titles. I'd be ever grateful to receive any cook book especially on baking or on traditional Malaysian dishes (coz sudah berkarat).

Walau bagaimanapung, kepada sedara mara dan kengkawan yang proactive dan telah pun membeli vase or set gelas or kain ela or tudung kerawang or kad ingatan utk besday auntie, auntie is still forever eternally grateful.

Yang di atas tu cuma wish list sahaja. Tidak lah menjadi kempunan jika tidak mendapatnya. Jika tidak mendapat apa2 langsung pun auntie masih bersyukur jika Allah panjangkan umur dan rezeki auntie. Jika Allah pendekkan umur, auntie masih ucap syukur kerana auntie dah dapat hidup selama yang direstui oleh Nya, with or without wish list. Good night, God Bless.

3 comments:

samantha said...

Sekarang wa kena pakai sendiri tudung kerewang dan kain ela yang beli kat kamdar tu....wakakakakaak :) Wa pung nak the Gender books tu...uwarghhhhh

auntida said...

You pakai dulu tudung kerawang tu nanti boring bagi kat i. in the mean time happy shopping at borders/ mph :)

shilla66 said...

ok .. nanti diusahakan present buku.. maybe lepas besday lu baru dapat hehehe

titles tu, surprise lah ye