Friday, 27 March 2009

The Upper Hand

Most of the time AH could stand auntie's many antiques (according to him!). But at times, auntie thinks certain things auntie does drive him up the wall...



...such that it may have triggered this conversation:

Bini: Bang, kenapa kalau abang nak kata 'pisang' abang mesti tunjuk tangan camtu, takleh ke tunjuk jari camni jek [PS: pisang is a euphemism, ok?]

Laki: Boleh tak kalau tak question setiap statement/ benda yg abang buat?

Bini: Kenapa pulak tak boleh, bang? Kan kalau macam weird je, mesti la bini boleh tegur?

Laki: Tu, tu, tengok tu! Ada jek nak jawab. Nanti abang jatuh mati, pun mesti 'auntida' [bukan nama sebenar] akan tanya, " eh, kenapa ni bang? Kenapa abg baring atas lantai ni? Abg mati ke?" Eee geramnya, aku! Kalau tanya macam tu, abang akan bangun semula dari mati dan cekik 'auntida' [bukan nama sebenar]!

Bini: [ketawa tak makan saman]



Most of the time, though, we have good, peaceful times like these...



Of course, AH prefers if auntie drives and he sits back and enjoys.



This is our family potrait. All chummy. It may all be a facade!



Night, night. May Allah bless you and yours.

2 comments:

mamachupan said...

Hahaha.. Siap mati pung sanggup hidup balik sebab nak cekik bini..
AH lain kali jangan pilih yg pandai sangat nak buat bini.. hehe

AUNTIDA said...

Tang, dia kena mati dulu baru berani nak bangun cekik bini coz masa hidup dia amat bersopan dan tak mungkin akan jentik bini pun :) :).

Hei, what you mean lain kali! He got know chance la, while I'm alive!