Wednesday, 30 April 2008

have crocs will umrah

Auntie adalah risau kerana...

....walaupun tak berapa hari lagi auntie nak pergi umrah, auntie bukannya nak pi google doa2 untuk umrah tetapi auntie lebih risau baju dan kasut apa auntie mesti pakai supaya selesa dah bahagia di tanah suci. Dan auntie bercita2 untuk mendapatkan kasut yg di bawah ni:

...dan since mamachupan/ psychomama jugak menggalakkan pembelian kasut ini, auntie pasti bila auntie di airport pada hari Ahad nanti auntie akan grab sepasang in that very colour. Auntie boleh pakai cakap mamachupan kerana dia seorang yg amat sensible walaupun come to think of it, auntie tak sure pulak sama ada mamachupan selalu sensible dalam hal-hal kasut. Yg auntie tahu, auntie memang pantang tengok kasut, so mungkin kah ini cuma satu dugaan Tuhan terhadap auntie yg nak pi umrah ni. Ya Allah, ya Tuhanku, walaupun aku mungkin pakai crocs, kau berkatkanlah ibadahku di Makkah. If crocs is a bad choice, God, please give me the signs before I lose RM129 to a pair of shoes. I will gladly go and get 2 pairs of RM50 ppair of Crocodile sandals instead. Amin...

-auntie yg sungguh serabut kerana kena buat training utk mamat dan minah dari pelbagai negara (yg dijangka akan sungguh banyak karenah) dua minggu yg akan datang ini-

5 comments:

shilla66 said...

kat queensbay mall ada outlet crocs lahhh pi lah check out style mana yang sesuaiiiiii

Anonymous said...

lu beli je crocs...bapak and mummy pakai tu masa pi mekah and nampak so comfy...masa tu crocs baru di introduce to rakyat malaya and belum pamous and of coz wa tak tau apa itu crocs...dalam hati ku "chessss.....kedekut mak tiri ku ini - dia nak pakai kasut pelastik, pakai la..ni bapak aku yang bertarap antarabangsa pun dia beli kasut pelastik cap wong ah fook...mentang2 la bapak aku tak leh gi kedai sendiri....chesss....." bayangkang.....di airport dalam perjalanang ke mekah wa ada perasaang gitu....ha ha ha....

-che wang cung-

ms hart said...

Ida, bila tarikh nak gi buat umrah tu? Hey, crocs memang lah cool gitu. Masa kita punya grand re-union dulu ada kengkawan pakai crocs tau...masa tu tak tahu pun ke-mahal-annya!!! he he..go get it lah Ida. Tapi nak masuk masjid make sure bawak plastik to keep your rm129 investment, hokay??

Anonymous said...

Abih, yang beratus ribu kasut dan slepar yang lain tu nak bubuh kat mana ayang oiii?????!!!! Tiap kali nak pi "over the sea" kena beli kasut dan beg, macam ni tauke beg dengan tauke kasut bolehlah beli private boat dan plane tiap tiap taun! Abang ni pakai jerlah slepar Jepung yang di tinggalkan oleh tentera Jepun selepas serendar dulu. Beli ayang.... jang tak beli...nanti tak meriah pulah umrah tahun nih! Bukan saja cap crocs, chap LANDAK BATU pon tak per. Abang suke sanghat!!!
-SUAMI TERCINTA-

mamachupan said...

Ida, u deserved at least a pair of that fantastic croc, if not two or three hehehe..
azwang, lu memang berniat buruk di mekah, nasib baik kasut sendiri tak hilang.
Abang hensem a.k.a suami (ida) tercinta, kat rumah i ada banyak selipar jepun tak pakai. kalu kalu u need to replace yg dari zaman jepun serender tuh.. hehehe..