Tuesday, 1 April 2008

Welcome Nyonya and a bit of badak history

Auntie nampak ada orang baru komen kat "Mari Buat Ketupat" auntie. Selamat datang Nyonya. Nyonya or nama manja dia Noya mengikut kiraan auntie adalah orang kesepuluh yang baca blog auntie. Yea, sudah naik dua digit! Of course, ada orang yg visit pastu tak mai2 dah. Maybe sebab takde citer sensasi or politik kecuali politik keluarga dan badak. Well, citer sensasi seperti, AH kena tumbuk dan lampu hilang adala..tapi bukan la News of The World item.

Nyonya adalah seorang badak original jugak (FYI, auntie adalah badak generasi kedua coz auntie join after diorang nye pilihanraya pertama -- see, got election story also). Seperti satu barisan parti tu, parti badak tidak lagi memerintah Pulau Pinang. Tapi bukan kerana rakyat telah hilang kepercayaan kepada parti badak tetapi kerana perubahan2 zaman dan kehidupan ahli2nya. Mula2 Co-President Shills decided to make a change in her life and went back to KL to a new job and to live with her mom. Then Nyonya went to KL also (ke Shills dulu? Tak ingat) also prompted by a need for a career change. Pastu Nyonya sukarela membuang diri dia ke hujung dunia. So, the dynamics of the badak gang has vastly changed over a few years. No more monthly parties on the beach or in various apartments, no more stalking elderly, seemingly available men (we didn't go for jambu, young thing la, sooo berhingus one...) and no more regular dinners tepi laut or tepi longkang (depending on the situation of the pockets). Now, we make an effort to berkumpul whenever Noya or Shills come down to Penang and various combination of Badaks will go out from time to time either in Penang or in KL. In fact, this weekend just past, Shills was in Penang and kerana ada orang gian, auntie telah dipaksa (just in case AH baca) membawa kereta untuk membuat aktiviti stalking lepas dinner on Saturday. Siap bawak mak and baby Shills lagi. And of course the 'stalkee' is also no longer available so we just stalked his house. Saaaaad lot!

Anyways, welcome Nyonya and bila mau mai Penang. AH nak tuntut sambai tumis & nasi lemak.

1 comment:

mamachupan said...

eh rasa sedih ingat history of badak.. Those teas atas bukit and exchanging cheap but lovely presents were wonderful memories.. we had so much fun.. berebut-berebut semua.. apa apa pun, at least ada tiga badak left untuk meneruskan the spirit of badaks.. HIDUP BADAK!